Om oss

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam quis mauris nec tellus fringilla imperdiet. Orci varius natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Nunc tempus neque metus, gravida bibendum mi dignissim vitae. Nulla magna tellus, egestas pharetra neque eget, pharetra tincidunt risus. Ut posuere velit in tempor rhoncus. Vestibulum consequat nisi ligula, eget fringilla est tempor at. Ut tempor volutpat justo a egestas. Morbi tincidunt faucibus nibh, auctor placerat quam finibus eget. Suspendisse laoreet, risus sit amet auctor vehicula, eros erat eleifend felis, et sollicitudin odio erat a dolor.

Bonden

Bonden!

Lokalmat med innhold
Olav skal slippe å si det selv, men lokalmatkonseptet han utviklet rundt Thorbjørnrud Hotell i årene mellom 2010 og 2020, mangler sidestykke i både norsk og internasjonal målestokk. En del aktører hoppet nok på lokalmattoget for å følge en trend. For Olav handlet det om å sikre en stabil og god forretning rundt hotelldriften, knyttet til verdier og kunnskapsformidling. 

Olav elsker å formidle det han kan og tror på, og han gjør det godt. Når vi forstår mer av prosessene som ligger bak maten vi spiser, kan vi også gjøre opplyste og verdibaserte matvalg. Olav er den første til å innrømme at ei ku smaker ikke nødvendigvis fantastisk fordi den er fra nabolaget. Men vi trenger å spørre oss selv hva slags mat vi ønsker å spise, og hva slags dyrehold og kulturlandskap vi ønsker oss.

 

 

Dyra

Dyra

Øvre Kjekshus er hjemmet til mer enn 500 glade dyr fordelt på kuer, sauer, griser og høner. Her bor også to kosete katter, og gårdshundene Billie og Bella. Vi har 50 melkekuer, 60-70 kalver og ungdyr, 200 vinterfôra sauer, hvorav 160 melkesau og 40 gammelnorsk spæl. Vi har også ca 100 slaktegris og 70 lykkelige høner som forsyner oss med egg til både hverdags og fest.

Til toppen