Språk

Thorbjørnrud Hotel


Gården

På Øvre Kjekshus vokser det så det skvetter i tre måneder, og så stirrer vi rett inn i en vegg av ni måneders forbruk. I sommermånedene har vi det derfor ganske travelt siden alt vi trenger av vinterfôr og vintergrønnsaker må plantes, sås, gjødsles, lukes, høstes og forvares for en lang vinter.

Produksjon
Dyra våre gir mye tilbake for det gode stellet de får. Vi produserer ca 400 tonn melk, 20–25 tonn kjøtt, 800 kg ull og egg i året. Nærmere halvparten av melka foredles i eget ysteri. Det gir en produksjon på mer enn 10 tonn ost i året, som selges på Bondens Marked, i utvalgte delikatessebutikker i Oslo og i Meny-butikker. Kjøttet serveres på gården eller selges gjennom Nortura. Vi dyrker også jordskokk, løk, redøbyeter og en mengde andre grønnsaker og urter. 

Arbeid
Det legges ned ca 6000 arbeidstimer i gårdsdriften per år. Arbeidet er fordelt på bonden og tre fantastiske medhjelpere som jobber hardt for å holde dette svært så jordnære, men komplekse maskineriet i gang: 

 

 

 

Lokalt samarbeid
Det krever mye logistikk og tjenester inn til et så aktivt gårdsbruk som Øvre Kjekshus. Driften vår er derfor naturlig forbundet med utallige lokale tjenesteleverandører som eksempelvis veterinær, fôrleveranse, transport, landbruksentreprenør, saueklipper og blikkenslager, for å nevne noen. Vi er glade for å kunne bidra til å holde sysselsettingen oppe i nærmiljøet vårt, og verdsetter den lokale tilhørigheten det gir oss å være en del av et større nettverk av flinke folk som løfter sammen og skaper verdier på den norske landsbygda.

Takk til
Men det er flere som hjelper oss å lykkes med en produksjon der bærekraft, lokale ressurser, dyrevelferd, kulturlandskap og mat som identitets- og kulturbærer står sentralt. En stor takk til Nortura, Tine og Felleskjøpet som bidrar med kompetanse, service og distribusjon, og holder hjula i gang for oss.

Til toppen