Språk

Thorbjørnrud Hotel


Bonden

Bonden!

Lokalmat med innhold
Olav skal slippe å si det selv, men lokalmatkonseptet han utviklet rundt Thorbjørnrud Hotell i årene mellom 2010 og 2020, mangler sidestykke i både norsk og internasjonal målestokk. En del aktører hoppet nok på lokalmattoget for å følge en trend. For Olav handlet det om å sikre en stabil og god forretning rundt hotelldriften, knyttet til verdier og kunnskapsformidling. 

Olav elsker å formidle det han kan og tror på, og han gjør det godt. Når vi forstår mer av prosessene som ligger bak maten vi spiser, kan vi også gjøre opplyste og verdibaserte matvalg. Olav er den første til å innrømme at ei ku smaker ikke nødvendigvis fantastisk fordi den er fra nabolaget. Men vi trenger å spørre oss selv hva slags mat vi ønsker å spise, og hva slags dyrehold og kulturlandskap vi ønsker oss.

 

 

 

 

Arena for formidling
Å gjenopprette kontakten mellom maten og mennesket har stor verdi, mener Olav. Det lyktes han med på hotellet, men nå ville han bruke mer tid på gården. Løsningen ble å selge hotellet og flytte lokalmatkonseptet hjem til Øvre Kjekshus Gård. Nærmere maten kommer du ikke, og hva er vel bedre enn å snakke om mat og måltidskultur, landbruk, bærekraft og dyrevelferd i omgivelser som virkelig illustrerer det han snakker om? Ysteriet tok han selvfølgelig med seg, så nå er ysterne nærmeste nabo med melkedyra.

Til toppen