Språk

Thorbjørnrud Hotel


Om oss

Om oss

På Øvre Kjekshus vokser det så det skvetter i tre måneder, og så stirrer vi rett inn i en vegg av ni måneders forbruk. I sommermånedene har vi det derfor ganske travelt siden alt vi trenger av vinterfôr og vintergrønnsaker må plantes, sås, gjødsles, lukes, høstes og forvares for en lang vinter. 

Produksjon
Dyra våre gir mye tilbake for det gode stellet de får. Vi produserer ca 400 tonn melk, 20–25 tonn kjøtt, 800 kg ull og egg i året. Nærmere halvparten av melka foredles i eget ysteri og kjøttet serveres på gården eller selges gjennom vår egen nettbutikk fetevarer.no eller selges gjennom Notura. Når det kommer til det vi henter direkte opp av jorda, kan vi nevne at vi høster inn ca 2 tonn jordskokk, 0,5 tonn løk og 800 kg rødbeter i året, for å gi et slags bilde av omfanget på produksjonen.

Arbeid
Det legges ned ca 6000 arbeidstimer i gårdsdriften per år. Arbeidet er fordelt på bonden og tre fantastiske medhjelpere som jobber hardt for å holde dette svært så jordnære, men komplekse maskineriet i gang: 

Salvatore
Salvatore er en entusiastisk og dyrekjær italiener som snakker bedre italiensk enn norsk, og kommuniserer like godt med sauer som folk. Av utdanning er han både yster og agronom. Salvatore har et stort engasjement for alt som vokser og gror, og tar også del i ystingen i ysteriet vårt.

Wojchech
Wojchech er teknikeren vår, opprinnelig fra Polen og veldig glad i dyr. Han er arbeidsom og alltid på jakt etter bedre løsninger – noe som kommer godt med på en gård i stadig utvikling! 

Sylwester
Sylvester er en stille fyr med mye å by på og fantastisk arbeidsmoral. Han er dyremann på sin hals, har stor arbeidskapasitet og legger sin ære i gjøre ting veldig skikkelig.

 


Lokalt samarbeid
Det krever mye logistikk og tjenester inn til et så aktivt gårdsbruk som Øvre Kjekshus. Driften vår er derfor naturlig forbundet med utallige lokale tjenesteleverandører som eksempelvis veterinær, fôrleveranse, transport, landbruksentreprenør, saueklipper og blikkenslager, for å nevne noen. Vi er glade for å kunne bidra til å holde sysselsettingen oppe i nærmiljøet vårt, og verdsetter den lokale tilhørigheten det gir oss å være en del av et større nettverk av flinke folk som løfter sammen og skaper verdier på den norske landsbygda.

Takk til
Men det er flere som hjelper oss å lykkes med en produksjon der bærekraft, lokale ressurser, dyrevelferd, kulturlandskap og mat som identitets- og kulturbærer står sentralt. En stor takk til Nortura, Tine og Felleskjøpet som bidrar med kompetanse, service og distribusjon, og holder hjula i gang for oss.

 

Til toppen