Språk

Thorbjørnrud Hotel


Ysteriet

Ysteriet har flyttet inn i splitter nye lokaler på Øvre Kjekshus Gård, og ostene ser ut til å trives her oppe!

Vi produserer i overkant av 10 tonn ost i året, og gjør det ganske så bra i kåringer både nasjonalt og internasjonalt. Ostene våre finner du på Bondens Marked, i utvalgte delikatessebutikker i Oslo og i ganske mange Meny-butikker.

All melka vi bruker i produksjonen vår, kommer fra dyra på Kjekshus. Her bor 50 melkekuer og 160 melkesau, som i så stor grad som mulig får gå på beite. Utmarksbeiting er tipp topp for dyra, og viktig for å bevare kulturlandskapet rundt oss. Det binder også co2, ivaretar biologisk mangfold og skaper trivsel og glede for både fastboende og gjester i bygda. Graset som vokser i utmarka er det kun dyr på fire bein og med flere mager som kan gjøre om til menneskemat. Personlig synes vi det er ren magi at ostene våre i praksis er en foredlet utgave av det samme grønne gresset vi er omgitt av her på Hadeland!
Det er mange fordeler med å ha råvarene våre så tett på. Blant annet kan vi legge langsiktige planer for produksjonen, og jobbe frem akkurat den melkekvaliteten vi ønsker oss. Det er ikke mange som melker sau i Norge, men det gjør Olav. Vi kan derfor også hente ut smaker som sparker litt mer enn kumelka normalt gjør, samt  produsere flere av ostene våre i to ulike utgaver.

undefined

Til toppen